Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie

Onze Online Meesteradviseurs

Terug naar pagina Online Meesteradvisieurs

Annemarie Verheijen

Beeldhouwen, monumentaal, brons, keramiek

Annemarie Verheijen is altijd werkzaam geweest op kunstgebied. Ze is docent beeldhouwen, keramische vormgeving en beeldende vorming voor volwassenen, kinderen en jongeren aan verschillende kunstinstellingen in de regio en heeft een zelfstandige beroepspraktijk als beeldend kunstenaar. In Weert en omgeving is ze bij het grote publiek vooral bekend door haar 12 meter hoge roestvaststalen beeld bij de Rabobank in het centrum, genaamd Tunc et Nunc en door het bronzen beeld ‘Maria van Fatima’ in het hart van de wijk Fatima. Loop je vast in je creatieve traject. Heb je behoefte aan een onafhankelijke, frisse en professionele blik op maat en kennis dan kun je terecht bij Annemarie Verheijen.

Meer informatie: www.kunstcentrumweert.nl

Thumbnails-Annemarie-Verheijen.jpg

Linda Beelen

Fotografie in opdracht, mens, dier en sport

Al vanaf haar jongste jeugd heeft Linda Beelen een voorliefde voor het zo goed mogelijk vastleggen van de mooiste momenten. Puur, scherp, eerlijk, geen fratsen. Ze wordt gekarakteriseerd als vrolijk en enthousiast. Dat is niet gek, omdat ze elke dag bezig kan zijn met haar grootste passie: fotografie!" Deze passie deelt ze graag met mensen en helpt hun verder in hun ontwikkeling.

Meer informatie: www.lindabeelen.nlThumb-Linda-Beelen.jpg

Theo Derksen

Verhalen vertellen. Storytelling. Niet met woorden, maar met beelden.

Hoe vertel je een persoonlijke verhaal met foto's en of video. Wat wil je vertellen? Hoe wil je dat? Waarom wil je dat?  Hoe wil je het presenteren. Theo Derksen heeft veel ervaring in het begeleiden en het mede-ontwikkelen van beeldverhalen zowel in stilstaande als bewegende beelden.

Meer informatie: www.theoderksen.com
Thumb-Theo-Derksen.jpg

Marcel van Hoef

2D: Hedendaags realisme, stedelijk landschap

In een zeer herkenbare, realistische stijl schildert Marcel van Hoef verstilde stedelijke landschappen en interieurs. De beleving van tijd en ruimte vormt het centrale thema van zijn werk. Zijn schilderijen worden veelvuldig getoond in galeries, musea en op belangrijke kunstbeurzen. Zijn werk is bekroond met twee prijzen en is opgenomen in talrijke privéverzamelingen en openbare collecties in binnen- en buitenland. Naast artistiek talent heeft Marcel veel ervaring in de organisatie en presentatie van kunstprojecten.

Meer informatie: www.marcelvanhoef.nl

Thumb-MarcelvanHoef2.jpg

Bernard Visser

Materieschilder, geabstraheerd mensfiguur

Bernard schildert en maakt beelden. De rode lijn in zijn werk is de fascinatie voor oppervlakte en huid. Met dit materiewerk onderscheidt hij zich van veel andere kunstenaars. Een belangrijk thema binnen zijn werk is de afbeelding van de ‘mens’ door de tijd heen. Zijn werk is geëxposeerd in binnen en buitenland. Bernard heeft veel ervaring met het verzorgen van workshops waarin hij deelnemers begeleidt in hun scheppingsproces.

Meer informatie: www.bernardvisser.nl       

                     

Thumb-BernardVisser.jpg

Theo van Hal

Fotografieprojecten in opdracht 

Theo is al ruim 30 jaar actief als fotograaf in diverse vakgebieden maar vooral in de non-profit sector. Fotoreportages, portretten en sfeerimpressies maakt hij vooral in opdracht. Zijn vrije werk heeft vaak een surrealistische inslag. Soms zijn het korte projecten, soms is het ‘Gefundenes Fressen’, iets waar hij toevallig op zijn pad komt. Sinds 1996 is hij docent fotografie en geeft hij workshops en cursussen aan kinderen en volwassenen. 

Meer informatie: www.theovanhal.nl


Thumb-Theo-van-Hal2.jpg

Johannie van Tuel

Figuratief, mensfiguur, live painting, modelschilderen

Johannie van Tuel kan het beste worden gekenmerkt als ‘mensenschilder’. Portret, figuur, naakt of groepsimpressies zijn haar onderwerpen. In een kleurrijke impressionistische stijl of in meer verstilde tonale werken zoekt zij naar meer dan de buitenkant van de mens. Haar favoriete materiaal is daarbij olieverf, maar ook werkt ze veel met acryl en af en toe aquarel.  Johannie heeft een zeer ruime ervaring in het lesgeven en beoordelen én in het stimuleren van ontwikkeling.

Meer informatie: www.johannievantuel.nl


Thumbnails-Johannie-van-Tuel.jpg

Paula Groote

Beeldhouwen, keramiek, potten, gietvormen

Na 15 jaar als microbiologisch analist te hebben gewerkt, heeft Paula haar passie gevolgd en zich omgeschoold tot keramist. Na de technische keramiekopleiding de Crabeth College in Gouda in 1995 en de Rietveld Academie in Amsterdam in 2000 afgerond te hebben, heeft zij in 2002 een keramiek atelier opgestart in Nederwetten. Sindsdien maakt ze haar eigen werk, zowel functioneel als abstract organische werken. Ze geeft haar passie door aan anderen, zowel aan kinderen als aan volwassenen met lessen, zowel in haar atelier als bij enkele kunstinstellingen.

Meer informatie: www.grooteversteegen.nl

Thumbnails-PaulaGroote.jpg

Yvonne Schroeten

Abstract expressionisme

De schilderijen van Yvonne Schroeten tonen weidsheid en vervreemding. Soms dreigend, soms stil maar altijd vraagstellend: naar wie we zijn, naar wat we zien. Zij maakt in haar werk gebruik van abstractie in combinatie met herkenbare elementen. Yvonne is opgeleid aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht waar zij in 1995 afstudeerde. Ze exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Ook Yvonne heeft een ruime ervaring in het lesgeven en begeleiden van mensen in hun artistieke ontwikkeling.

Meer informatie: www.yvonneschroeten.nl

Thumb-Yvonne-Schroeten.jpg

Online advies door professionals

Vul het formulier in en stuur ons jouw werk!

Aanvragen