Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie
Zondag 17 september 2017: Dé Weerter Uitmarkt
Terug naar Nieuwsoverzicht

Zondag 17 september 2017: Dé Weerter Uitmarkt

05-09-2017
Categorie: Beeldend, Dans, Fotografie & Media, Kunst op maat, Muziek, Onderwijs, Rick, Rockplein, Theater/Taal, Zang

De opening van Cultureel Lint is een aaneenschakeling van verrassende kunstdisciplines.

Om 12.00 uur strooit onze stadsbeiaardier Frank Steijns vanaf de toren van de Sint Martinuskerk, samen met sopraan Ellen Valkenburg, klassieke klanken uit over het centrum van Weert. Aansluitend brengt Ellen, speciaal voor deze opening geschreven, sonnetten van Paul Sterk ten gehore.
De eigenlijke opening wordt verzorgd door een zeven meter grote Korpus die door de binnenstad wandelt, begeleid door danseressen van RICK en een optocht van muzikanten. Wethouder Geert Gabriëls verricht op het balkon van het van Horne Museum de officiële opening van Cultureel Lint 2017. Aanvang 12.00 uur, Markt.

Tijdens deze koopzondag bruist het centrum nog meer dankzij de vele culturele activiteiten en acts. Professionele en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen laten het publiek genieten van muziek, dans, theater en beeldende kunst. Pleinen worden omgetoverd tot ware feestpodia. Straatartiesten brengen de winkelstraten tot leven. Winkeliers en horecaondernemers stellen hun winkel of terras open voor optredens. Kijk voor het programma op de speciale website: http://cultureellint.nl/programma/

Wat is jouw passie?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus