Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie
RICK's Agenda
Presentatie Haka Experience
Terug naar Terug

Presentatie Haka Experience

27 oktober 2018, 11:00 - 12:00
Categorie: Dans, Rick

Onder deskundige begeleiding van The Authentic Haka Experience  vindt een speciale Haka-workshop & presentatie plaats. Deze wordt gehouden in het kader van het RICK Jubileumfestival op zaterdag 27 oktober.  De activiteit is bedoeld om op ludieke wijze een duurzame samenwerking tot stand te brengen tussen verenigingen, het onderwijs en gemeenten.  Locatie is de nieuwe huisvesting van RICK, Wilhelminasingel 12 in Weert. Het publiek is welkom om de presentatie  tussen 11.00 en 12.00 uur bij te wonen.

Wat is de Haka dans?
Wellicht heeft u wel eens zo’n indrukwekkende optreden gezien! De Haka is een traditionele dans van de Maori bevolking uit Nieuw-Zeeland. Er zijn vele soorten Haka, bedoeld voor verschillende gelegenheden. De Haka dans is het meest bekend door het Nieuw-Zeelandse rugbyteam, de All Blacks. Zij zetten Haka in als uiting van kracht en dapperheid met als doel de tegenstanders op voorhand te intimideren.

Verrassend, energiek en humoristisch
Er zijn traditionele, zeer oude Haka,  maar er worden vandaag de dag ook nieuwe Haka ontwikkeld. Speciaal voor het Jubileumfestival van RICK wordt deze Haka-workshop gehouden. Het is eenvoudig  aan te leren. De deelnemers doorlopen hierbij een teamproces waarbij de Haka dient om een efficiënt en succesvol Haka-team te bouwen. De workshop is verrassend, energiek en humoristisch.