Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie
RICK's Agenda
Lunchconcert Senioren Orkest RICK & ZILVIE
Terug naar Terug

Lunchconcert Senioren Orkest RICK & ZILVIE

26 oktober 2018, 12:00 - 13:00
Categorie: Muziek, Rick

Het ‘Senioren Orkest RICK is al sinds 1991 een onderdeel van RICK. De doelstelling van het orkest is, om naast optredens, gepensioneerden, vutters en mensen die op vrijdagmorgen tijd hebben om te komen repeteren, een plezierige muziekochtend te bezorgen. Het repertoire bestaat uit vlotte marsen, vrolijke walsen, swingende polka’s, bekende schlagers, en populair klassieke muziek, zogenaamde evergreens.

Het orkest geeft regelmatig uitvoeringen in de regio bij ouderverenigingen, ouderencentra, seniorenfestivals, winkelgalerijen en braderieën. Jaarlijks hoogtepunt is het traditioneel nieuwjaarsconcert, vrijwel altijd voor een overvolle, uitverkochte zaal. Het orkest staat o.l.v. Bert Ramaekers.

Aanstekelijke liedjes
ZILVIE (Zingen Is Leuk Voor IEdereen) is opgericht in september 2016. Het is een koor voor mensen met een beperking. Dirigente Anita Dierx zong tijdens haar werk bij P.S.W. regelmatig liedjes met haar cliënten. Zo ontstond het idee om een koor op te richten. Het koor bestaat momenteel uit 6 leden. Het repertoire bestaat uit bekende en aanstekelijke liedjes. Niet zelden zingen bezoekers van optredens al snel uit volle borst mee.