Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie
RICK's Agenda
Koffieconcert Clarinet Choir Weert & The Strings Stein
Terug naar Terug

Koffieconcert Clarinet Choir Weert & The Strings Stein

26 mei 2019, 11:00
Categorie: Muziek

Na het succesvolle duoconcert in Weert vorig jaar geven Clarinet Choir Weert (CCW) en Mandoline Ensemble The Strings uit Stein dit jaar gezamenlijk een gratis koffieconcert op zondag 26 mei om 11.00 uur in MFC De Grous, Heerstraat-Centrum 38 in Stein. 

Beide ensembles zullen een deel van het concert verzorgen en daarnaast wordt ook een tweetal nummers gezamenlijk ten gehore gebracht, waaronder In the Mystic Land of Egypt van de Engelse componist Albert Ketèlbey.

Clarinet Choir Weert (1986), het klarinetensemble van RICK, staat onder leiding van oprichter John van Peij en bestaat uit een twintigtal klarinettisten en twee slagwerkers. Het instrumentarium bestrijkt het hele scala van de kleine es- tot de grote contrabasklarinet, alsmede diverse percussie-instrumenten. Het CCW speelt specifiek voor klarinet geschreven klassieke, jazzy, funky en poparrangementen en verzorgt meerdere keren per jaar optredens in binnen- en soms ook buitenland. Verder zijn er geregeld concerten samen met andere ensembles of zangkoren.

Nieuwe leden zijn altijd welkom, dus loop gerust eens binnen bij de repetities bij RICK: iedere zaterdag van 10.00 tot 11.30 uur, behalve tijdens schoolvakanties.

Mandoline Ensemble The Strings (1976) staat sinds de oprichting onder leiding van Annemie Hermans, die zelf ook meespeelt. Verder bestaat dit ensemble uit professionele musici en daarnaast op hoog niveau spelende amateurgitaristen en -mandolinespelers. The Strings vertolken romantische, barok- en klassieke muziek, alsmede folkloremuziek uit diverse landen en hedendaagse muziek. Vele werken zijn door Annemie Hermans gearrangeerd voor mandolineorkest, waardoor er ook een uniek “Strings-repertoire” is ontstaan, met solistische bijdrages van Leoniek Hermans (mandoline, klarinet en solozang). Het Mandoline Ensemble geeft geregeld concerten, ook in combinatie met andere orkesten en/of solisten en neemt regelmatig deel aan concoursen in binnen- en buitenland.

Voor meer informatie:  www.clarinetchoirweert.nl en www.thestrings-stein.nl