Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie
RICK's Agenda
RICK proudly presents ‘live on stage’
Terug naar Terug

RICK proudly presents ‘live on stage’

27 oktober 2018, 19:00
Categorie: Muziek, Rick

Op zaterdagavond 27 oktober vanaf 19.00 uur, kan men ter gelegenheid van het jubileumfestival van RICK genieten van livemuziek. Op het podium bij het plantsoen  aan het Raphaelpad in Weert zullen die avond diverse bands hun opwachting maken. Daaronder lekkere lokale bands maar ook DE Nederlandse tributeband Mumfords Calling die een muzikale ode brengt aan de wereldberoemde formatie Mumfords and Sons. Het belooft een heerlijke muzikale avond te worden, waarbij de toegang geheel gratis is. Bijgaand de informatie over de optredende band deze avond.

RICK Bigband is een jonge energieke band
De kick-off van de avond wordt verzorgd door de eigen RICK Big Band, opgericht in 2009. Geen stoffige oude muziek, maar een jonge energieke band die veel uitstapjes maakt naar de muziek van nu. Het is een ensemble gericht op jazz-gerelateerde muziek voor iedereen in de regio Weert. Deze Big Band is opgericht na het succes van de workshop Jazz By Kids. Het laat muzikanten kennismaken met de veelzijdige wereld van jazzmuziek. Wie wel eens naar de programmering van een groot festival als North Sea Jazz kijkt, weet hoe breed dit muziekgenre feitelijk is.  Dat gevarieerde repertoire brengen ze ten gehore in de traditie van de gerenommeerde Big Bands,  maar ook eigentijdse bands zoals New Cool Collective Big Band. Denk daarbij aan stukken als ‘Pink Panther’, ‘Peter Gunn’, ‘Soul Bossa Nova’, maar ook echte jazz-klassiekers.

On My Way speelt jazzy nummer en pop
De band 'On My Way' uit Weert bestaat inmiddels bijna twee jaar. De bandleden hebben On My Way indertijd opgericht voor het Muziekgala van het Philips van Horne en zijn hierna gewoon verder gegaan. Op het repertoire staat voornamelijk jazzy muziek, maar ook veel popliedjes, veelal covers van bekende nummers.  De toekomstplannen zijn om als band samen beter te worden in muziek maken, maar ook in performen. Ze willen uiteindelijk ook graag eigen nummers schrijven, maar voorlopig willen we voornamelijk een groot repertoire opbouwen. Repeteren doen ze  meestal op de zaterdagmiddag, soms ook op zondag. Dit doen ze in de kelder van de twee bandleden Tessa en Renee.  On My Way bestaat uit: Max Franken (Drums), Tessa Klaver (Piano), Renee Klaver (zang), Harm Dings (Basgitaar), Jens Vossen (Elek. Gitaar) en Karsten Belt (Alt saxofoon)

Pop/rockband VIDO meer dan 40 jaar een begrip
Uit de eigen contreien komt de pop/rockband VIDO.  Al meer dan 40 jaar een begrip en  actief in de muziekscene. Eind jaren zeventig wonnen ze het “Cabaret der Onbekenden”, een landelijke talentenjacht waar meer dan 100 bands aan deelnamen. Met hun geheel eigen stijl die zich kenmerkt door een zeer gevarieerd repertoire, bestaande uit merendeels eigen werk met o.a. David Bowie en Brian Ferry als inspiratiebronnen, hebben ze in al die jaren een grote schare fans opgebouwd. Vido stond maar liefst 6 x op het festival Bospop, waarvan de laatste keer in 2016. De band toerde de laatste jaren succesvol in steden als o.a. Dublin, Berlijn, Praag en Gent. Sinds enkele jaren is de oorspronkelijke 4-mans formatie (Zang/Sax – Gitaar – Bas – Drums) uitgebreid met een toetsenist en twee backingvocals.

Unieke Mumford and Sons tribute band
Mumfords Calling is een unieke Mumford and Sons tribute band uit Nederland. Opgericht in 2016 en vanaf het eerste moment zijn ze in heel Nederland een veelgevraagde band op pop, folk – en tributefestivals, in de clubscene, theaters en poppodia. Geïnspireerd en uitgedaagd door de gelaagdheid en muzikaliteit in de songs van de populaire folkrock band Mumford en Sons brengt deze 7-mansformatie op geheel eigen wijze een ode aan één van de populairste bands van de laatste jaren. De nodige hits zoals The Cave, Little Lion Man en I will Wait komen voorbij, maar ook andere nummers van platina albums Sigh no More, Babel en ook Wilder Mind zullen de revue passeren tijdens een optreden van deze top live tributeband. Mumfords Calling brengt de totale Mumford and Sons ervaring: een ideale mix van bluegrass, country, pop,rock & folk gecombineerd met passie, plezier en een energieke performance. Mumfords Calling bestaat uit: Jeroen Hack – vocals, gitaar, Jasper van Overveld – vocals, toetsen, Jannick Tolenaars – vocals, banjo, gitaar, Dominique Bentvelsen – bas, contrabas, Tim Zuiderwijk – vocals, drums, Jeroen Janssen – trompet en Thomas Bolster – trombone