Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie

Onderwijs

RICK werkt samen met het onderwijs in de breedste zin van het woord. We ontwikkelen educatieve projecten met en voor het primair en voortgezet onderwijs. Allemaal met de ontwikkeling van het kind als uitgangspunt.

TEAM ONDERWIJS

   veeg-Norbert.png    veeg-Bregje.png    veeg-Marieke.png veeg-Johannie.png    

     Norbert Leurs
     Hoofd Onderwijs

     Bregje Roos
     Coördinator
     Voortgezet Onderwijs

     Marieke Scharroo
     Cultuurcoach 
     Cranendonck/
     Heeze-Leende

     Johannie van Tuel
     Cultuurcoach
     Weert
     Cyrina van der Bolt
     Coördinator
     Muziekonderwijs
 

“Leerlingen zijn op zoek naar hun eigen identiteit. Ze doen dat door hun eigen creativiteit en verbeelding in te zetten en te uiten. Prachtig om daar door middel van cultuureducatie een bijdrage aan te leveren!”

"Kunst & Cultuur verdient een waardevolle plek in het onderwijs. Het onderwijs wordt hierdoor verrijkt. Het geeft jongeren de ruimte om te ontdekken wie ze zijn en welke talenten ze hebben. Ontdek je met ons mee?" 

 “Kunst & Cultuur geeft ons de kans om op een andere en inspirerende manier te leren. Daarbij maakt creativiteit het leven niet alleen makkelijker, maar ook een heel stuk leuker. Daar draag ik graag aan bij!”

"Cultuureducatie geeft kinderen de kans om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen, waardoor zij een completer beeld krijgen van zichzelf en de wereld om hen heen." "Cultuureducatie draagt bij aan de sociaal-emotionele en creatieve ontwikkeling van kinderen. Het helpt hun eigenschappen te ontwikkelen die ze hun hele verdere leven meedragen en kunnen inzetten. Het is geweldig om hieraan bij te kunnen dragen!"  

 

De afdeling Onderwijs van RICK adviseert, ondersteunt, ontwikkelt en begeleidt programma’s en projecten op het gebied van cultuureducatie voor het primair en het voortgezet onderwijs. Wij doen dat vanuit het geloof dat cultuureducatie in al zijn vormen een belangrijke bijdrage levert aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ieder kind leert anders en door middel van verschillende uitingen van cultuur komen verborgen talenten en vaardigheden tot ontwikkeling. Hier willen wij van de afdeling  Onderwijs van RICK een bijdrage aan leveren!

Logo_Doen-ONDERTITEL-KLEUR.png

Cultuureducatie met kwaliteit

Rick volgt het landelijk beleid nauwlettend en onderschrijft het rapport van de Onderwijsraad en de Raad voor Cultuur. De uitgangspunten van deze rapporten:

  • geef de scholen meer grip op de inhoud
  • bevorder de deskundigheid in de school
  • stel de culturele infrastructuur in dienst van de school
Ga naar cultuureducatie met kwaliteit