Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie
Omschrijving

De klarinet hoort bij de familie van de houten blaasinstrumenten. Aan de onderkant van het mondstuk zit een riet. Er is een hele klarinetfamilie, van klein tot groot. Als je begint is dat meestal op een Bes-klarinet. Van klassiek tot pop, wereldmuziek, je kunt het op dit instrument spelen.

Samen of solo, het kan allemaal: RICK heeft verschillende groepjes in de regio Weert waar je straks muziek mee kunt maken. Een ervan is het Clarinetchoir waarin een heleboel verschillende klarinetten spelen. In een harmonie heeft dit instrument een belangrijke plaats.

Huren of kopen? Bij een vereniging krijg je meestal een instrument in bruikleen. Om te beginnen kun je het beste een instrument huren. Als je het leuk vindt, kun je er later eentje kopen. Overleg altijd eerst met de docent.

Oud genoeg? Je kunt het beste beginnen als je ongeveer 8 jaar bent, maar later kan ook.

Kijk voor meer informatie naar de RICK prijslijst muziek over het doorlopen van het muziektraject waarbij je start als beginner in fase-A en door kunt groeien naar niveau-D van keyboard spelen. Vanaf 21 jaar gelden er andere tarieven.

 

Cursus:

klarinet

Docent(en)
Cyrina van der Bolt John van Peij
Locatie
Gemeente Nederweert en Weert
Lesdag
Maandag, Dinsdag, Zaterdag
Aantal
jaarcursus - start vanaf september 2018, instromen kan tussentijds.
Doelgroep
jeugd, jongeren
Startdatum
Nog niet bekend
Lesduur
15 min.
Code
KL
Prijs
€ 299 Je woont in Cranendonck, Nederweert, Weert
€ 850 Je woont in Heeze, overige gemeenten
(De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!