Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie
Omschrijving

Wil je fagot leren spelen? Bij RICK in de regio Weert ben je op het juiste adres. De fagot is een houten blaasinstrument met een U-vorm. De hele buis is wel 2,5 meter lang. De fagot hoort bij de dubbelriet-instrumenten en kan het laagste spelen van de hele houtblazersfamilie. Op dit instrument kun je verschillende stijlen spelen. In een groep is de fagot vaak het basinstrument. Omdat er niet zo heel veel fagotspelers zijn, wordt een fagottist vaak gevraagd om in een groep mee te spelen. Samen of solo, het kan allemaal met de fagot. Je kunt hiermee ook in een harmonie of fanfare spelen.

Huren of kopen? Wanneer je lid wordt van een vereniging krijg je daar een instrument in bruikleen. Zelf kun je een instrument huren of kopen. Ben je oud, maar vooral groot genoeg? Je kunt het beste beginnen als je minimaal 10 jaar bent.

Kijk voor meer informatie naar de RICK prijslijst muziek over het doorlopen van het muziektraject waarbij je start als beginner in fase-A en door kunt groeien naar niveau-D van fagot spelen. Vanaf 21 jaar gelden er andere tarieven.

 

Cursus:

fagot

Docent(en)
Nog niet bekend
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag
Aantal
jaarcursus - start vanaf september 2018, instromen kan tussentijds.
Doelgroep
jeugd, jongeren
Startdatum
Nog niet bekend
Lesduur
15 min.
Code
FA
Prijs
€ 299 Je woont in Cranendonck, Nederweert, Weert
€ 850 Je woont in Heeze, overige gemeenten
(De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!