Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie
Omschrijving

Dansmix:Een kennismaking met verschillende dansstijlen. Voor kinderen van groep 3 en 4 ( 6 t/m 8 jaar)

Vanaf 6 jaar kunnen alle kinderen instromen in de cursus Dansmix van Rick in Weert. Ook hier beginnen we nog met een oefening of spel door de ruimte, maar omdat kinderen van deze leeftijd bijzonder leergierig zijn en graag willen weten hoe ze bewegingen precies moeten uitvoeren, komt er ook steeds meer aandacht voor danstechniek.

In deze lessen komen verschillende dansstijlen aan bod, zoals bijvoorbeeld jazz dans, klassiek ballet, modern, improvisatie en folklore. De leerlingen maken kennis met de verschillende stijlen, zodat ze na deze cursus een stijl kunnen kiezen die bij hen past.

Passencombinaties worden langer en moeilijker naarmate de lessen vorderen. Immers, de leerlingen kunnen zich vanaf deze leeftijd al langer en beter concentreren en zij kunnen steeds meer passen achter elkaar onthouden. Bovendien groeit de aandacht voor techniek en houding.

Bij de jaarlijkse kerstpresentatie in de Concertzaal dansen de Dansmix-leerlingen de hoofdrollen. En natuurlijk doen ze ook mee met de grote voorstelling die om het jaar in de Munt gehouden wordt.

Na Dansmix (vanaf groep 4/5) kun je kiezen voor jouw favoriete dansvorm: Klassiek Ballet (vanaf 7 jaar), Jazz Dans (vanaf 8 jaar) of Modern (vanaf 8 jaar).

Cursus:

dansmix

Docent(en)
Aukje Delnooz
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Zaterdag (09:45 - 10:45 uur)
Aantal
jaarcursus
Doelgroep
jeugd
Startdatum
8 september 2018
Lesduur
60 min.
Code
718
Prijs
€ 228 Je woont in Cranendonck, Nederweert, Weert
€ 262 Je woont in Heeze
€ 285 Je woont in overige gemeenten
(De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.)
Opmerkingen
6 tot en met 8 jaar, groep 3 en 4

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!