Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie
Omschrijving

Dance for Health: bewegen op muziek is effectief en zorgt voor een betere kwaliteit van leven. Volg het bij Rick in Weert!

Wil jij je lichamelijk en mentaal lekkerder voelen? Maar denk je dat dit niet (meer) kan omdat je een bewegingsbeperking hebt, bijvoorbeeld als gevolg van Parkinson, reuma, MS, een hartkwaal of iets anders? Vergeet het maar!

Het unieke dansconcept Dance for Health zet mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Je zult verbaasd zijn wat je wél kan en boven alles hoe ontzettend leuk het is om weer te bewegen en te dansen, samen met anderen. En hoeveel fitter en energieker je hiervan wordt! Jij hebt nu de kans om mee te doen, want als enige in Limburg biedt RICK de cursus Dance for Health in Weert aan.

Parkinson, reuma en MS kunnen het gevoel van contact met je lichaam verstoren. De meest eenvoudige dagelijkse bewegingen zoals lopen, schrijven, iets vastpakken - die iedereen als vanzelfsprekend ervaart - worden steeds moeilijker. En dat heeft grote invloed op je dagelijks leven.

Marc Vlemmix (voormalig artistiek leider van danshuis Station Zuid en inititor van Dance for Health) ‘mocht’ dit al op 37-jarige leeftijd aan den lijve ervaren toen bij hem Parkinson werd gediagnostiseerd. Een tijd lang probeerde hij het te negeren, maar de symptomen werden van kwaad tot erger: “Er moest wat gebeuren. Het antwoord bleek vlak voor mijn neus te liggen: dansen! Als directeur van een professioneel danshuis werd ik elke dag omringd door professionele dansers. Ik vroeg balletmeester Andrew Greenwood om mij dansles te geven. Dat begon stijf en onwennig, maar het gaf me al snel een gevoel van vrijheid. Bewegen kon ook gewoon weer leuk zijn. Al snel ontdekte ik dat dansen mij helpt om mijn motoriek te verbeteren en opnieuw vertrouwen te krijgen in mijn lichaam.”

Een nieuw dansconcept was geboren

En zo werd in 2012 het idee voor Dance for Health geboren. Marc Vlemmix en Andrew Greenwood ontwikkelden samen een nieuwe dansmethode, gebaseerd op het model van de Mark Morris Dance Group en de Brooklyn Parkinson Group uit New York, waarbij mensen met Parkinson zich door dans beter en vrijer gaan bewegen.

Inmiddels is het Dance for Health-concept doorontwikkeld voor mensen met reuma en MS. Maar ook iedereen die herstellende is van een operatie, die een hartkwaal heeft of om een andere reden last heeft van een bewegingsbeperking, is gebaat bij deze unieke dansmethode. Sterker nog, ook als je niets hebt, is het een heerlijke ontspannende manier van bewegen, waarna je je de hele dag blij en energiek voelt.

Wat kun je verwachten?

Dance for Health combineert kennis en specifieke ervaring uit de moderne dans, klassiek ballet en fysiotherapie. Met dans, muziek en verbeeldingskracht wordt gewerkt aan balans, flexibiliteit, kracht, coördinatie en houding. In de fysieke training wordt ook je creativiteit geprikkeld, zodat je je eigen kracht en mogelijkheden kunt (her)ontdekken, waardoor je je energieker, fitter en beter gaat voelen.

Ben niet bang, want je staat er niet alleen voor!

Samen in een groepje van 6 tot maximaal 10 mensen neemt onze gediplomeerde Dance for Health-docente en bewegingsspecialiste Sandra Höpfner-Buchnitzki je figuurlijk en letterlijk bij de hand. Haar liefdevolle en professionele begeleiding zorgt ervoor dat iedereen zich op z’n gemak voelt en vrij om te bewegen binnen zijn of haar mogelijkheden.

De eerste les is altijd een gratis proefles. En natuurlijk mag je je partner of mantelzorger meenemen. Sportkleding is overigens niet noodzakelijk, draag gewoon gemakkelijke kleding waarin jij je lekker voelt en waarin je vrij kunt bewegen.

Heb je vragen, dan aarzel niet en bel ons!  0495 - 53 39 54.

Dance for Health draagt bij aan het behoud van zelfredzaamheid en de kwaliteit van leven van mensen met een bewegingsbeperking.

Kijk ook eens op de landelijke site wat Dance fot Health betekent: www.danceforhealth.nl

Cursus:

Dance for Health

Docent(en)
Sandra Hopfner-Buchnitzki
Locatie
Dansstudio Rick, Beekstraat 27 Weert
Lesdag
Vrijdag (11:00 - 12:15 uur)
Aantal
Cursusprijs is € 35,- per maand, iedere vrijdag les van onze dans- en bewegingsdocente.
Doelgroep
volwassenen
Startdatum
8 september 2017
Lesduur
75 min.
Code
776
Prijs
€ 35 Je woont in Cranendonck, Heeze, Nederweert, Weert, overige gemeenten
(De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.)
Opmerkingen
Cursusprijs is € 35,- per maand. Kom je met een partner, betaal je samen €55,- per maand. De cursus is maandelijks opzegbaar.

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!