Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie
Omschrijving

Met de bariton kun je veel verschillende muziekstijlen spelen. Je vindt het instrument dan ook terug in de harmonie, de fanfare en de brassband. Ook heeft RICK verschillende groepjes waarin je straks muziek kunt maken in Cranendonck, Heeze-Leende, Nederweert en Weert.

Als je besluit om bij een vereniging te gaan, dan krijg je daar vaak een instrument in bruikleen. Wil je zelf een -redelijke- bariton aanschaffen dan moet je denken aan bedragen die beginnen vanaf €1.000,-. Baritons die goedkoper zijn, zijn meestal van niet zo’n goede kwaliteit. Misschien kun je er eerst beter eentje huren. Ga je huren of kopen, overleg dan vooraf met je docent. Oud genoeg? Je kunt het beste beginnen als je ongeveer 10 bent. Afhankelijk van hoe groot je bent, kun je misschien ook eerder beginnen.

De bariton
Ook wel tenor-tuba of euphonium genoemd is een koperblaasinstrument. Je krijgt er geluid uit door je lippen te laten trillen als je blaast. Door de ventielen -3 of 4 stuks- op en neer te bewegen én door verandering van de lipspanning kun je verschillende tonen spelen. De bariton heeft een mooi warm, rond en donker geluid en wordt wel eens vergeleken met een mannelijke zangstem -tenor-.

Kijk voor meer informatie naar de RICK prijslijst muziek over het doorlopen van het muziektraject waarbij je start als beginner in fase-A en door kunt groeien naar niveau-D van bariton spelen. Vanaf 21 jaar gelden er andere tarieven.

Cursus:

bariton

Docent(en)
Ralf Schreurs
Locatie
Gemeente Cranendonck, Heeze-Leende, Nederweert en Weert
Lesdag
Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag
Aantal
jaarcursus - start vanaf september 2018, instromen kan tussentijds.
Doelgroep
jeugd, jongeren
Startdatum
Nog niet bekend
Lesduur
15 min.
Code
BT
Prijs
€ 299 Je woont in Cranendonck, Nederweert, Weert
€ 850 Je woont in Heeze, overige gemeenten
(De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.)
Opmerkingen
Tip voor inwoners van Heeze-Leende: Meld je aan bij de fanfare de tarieven zijn dan voordeliger. Interesse? Neem dan contact op met de fanfare. Fanfare: *Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende *Muziekvereniging De Heerlijkheid Sterksel *Fanfare Sint Nicasius

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!