Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie • jouw passie - mijn passie

Nieuwe Opleidingen Ontvang de Rick-nieuwsbrief Jouw passie op deze site
Bekijk de nieuwste mogelijkheden Blijf op de hoogte van alle acties Vertel ons jouw passie

Onderwijs op maat

Cultuureducatie is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Meer en meer zien schoolteams, ouders en de buitenschoolse opvang het belang in van goed cultuuronderwijs. Dat kennisvakken belangrijk zijn, oriënterende vakken noodzakelijk en creatieve vakken onmisbaar voor de complete ontplooiing van kinderen en jongeren.

Rick ziet het als een belangrijke taak om voor scholen verantwoorde projecten te maken en uit te voeren. In alle gemeenten kunnen de basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs en de buitenschoolse opvang gebruik maken van de kennis en ervaring van Rick.

Die kennis en ervaring zet Rick graag in om te adviseren, samen met de school activiteiten op maat te ontwikkelen en die activiteiten in te passen in het schoolprogramma.

Ga naar het aanbod 'Onderwijs'

Afsluiting Cultuur met je buur!

Afgelopen jaar heeft het project Cultuur met je buur plaatsgevonden dat door Rick en de Marktplaats Ku+Cu is georganiseerd. In drie wijken werkten mensen samen aan de verbetering van hun omgeving: wijkraad, basisschool, kunstenaars, vrijwilligers, ondernemers deden hun best om een lelijke plek te veranderen in een mooie.

Kinderen van de Montessorischool hebben samen met kunstenares Inge Korten de fietstunnel onder de Wiekendreef verfraaid. De hulp van verschillende buurtbewoners was hierbij onmisbaar!

Ook in de wijken Fatima en de Biest is hard gewerkt: het JOP in Fatima kreeg graffiti schilderwerk waarbij kunstenaar Bernard Visser en graffitiartiesten samenwerkten, bij de winkelstrip aan de Graafschap Hornelaan werden drie banken geplaatst die Emmy van de Venne met de kinderen van Aan de Bron maakte: in felle kleuren en versierd met kindertekeningen.

Tijdens de feestelijke onthulling die op 21 september plaats vond, werd het ‘Lied tegen de lelijkheid’ uitgevoerd, dat speciaal hiervoor geschreven werd door Tineke Prins en Frits Kessels.

 

Rick's vrienden

Er zijn al meer dan 1000 personen bevriend met RICK! Jij binnenkort ook? Bezoek onze facebookpage.

Talenten gespot

Kom kijken naar rick's talenten

Regelmatig organiseert Rick voorstelingen waar het talent van de leerlingen duidelijk naar voren komt. Bekijk onze agenda voor de data en kom genieten van beeld, dans en muziek.

>> Bekijk de agenda van RickHoofdvestiging Nevenvestiging Rick Disciplines

Rick. Beekstraat 27
6001 GG Weert
T. 0495 - 533 954
F. 0495 - 545775

Administratie bereikbaar op:
maandag tot en met vrijdag
van 9.00 - 17.00 uur

Openingstijden:
 • maandag tot en met vrijdag van
  8.30 - 22.00 uur
 • zaterdag van 8.30 - 13.00 uur

Rick. Collegeplein 5
6001 HN Weert
T. 0495 - 533 954

Openingstijden:
 • maandag, dinsdag en vrijdag van
  8.45 - 12.15 uur en van
  13.00 - 22.00 uur
 • woensdag en donderdag van
  13.00 - 22.00 uur
 • zondag van 14.00 - 17.00 uur
  Galerie Rick