Je bent bij: Cursus: harp
Omschrijving

De harp is een van de oudste instrumenten en werd al bespeeld door de Egyptenaren ver terug in de tijd. Vaak wordt het gezien als een klassiek instrument, maar net als vele andere instrumenten laten de talloze mogelijkheden je versteld staan. Bij Rick in de regio Weert leren we je graag meer over dit mooie instrument!

Je kunt er namelijk al het denkbare mee spelen: van klassiek tot pop en van wereldmuziek tot .... Vul het zelf maar in. Je hebt haakjesharpen (kleine harpen) en pedalenharpen. Door middel van de haakjes en pedalen kun je de toon van de snaren veranderen. Daarnaast kun je zowel solo als in een groep spelen.

Wil je graag op jonge leeftijd al beginnen? Dan raden we aan om met het project ‘spelenderwijs muziek’ te beginnen. Vanaf 7 jaar kun je meedoen met de jaarcursus.

Het beste kun je op een huurinstrument beginnen. Voor kinderen geldt dat ze voor ongeveer €60 een instrument voor een half jaar kunnen huren. Voor volwassenen gelden andere richtlijnen. Bang dat je veel moet sjouwen? Dat hoeft niet! Tijdens de les kun je gebruik maken van een ander instrument, dus kun je je eigen harp veilig thuis laten.

Kijk voor meer informatie naar de Rick prijslijst muziek over het doorlopen van het muziektraject waarbij je start als beginner in fase-A en door kunt groeien naar niveau-D van Harp spelen.

 

Cursus:

harp

Docent(en)
Mea van Delden
Locatie
Gemeente Weert
Lesdag
Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za
Aantal
jaarcursus - start september 2017
Doelgroep
jeugd, jongeren
Startdatum
Nog niet bekend
Lesduur
15 min.
Code
HP
Prijs
€ 299 Je woont in Cranendonck, Nederweert, Weert
€ 850 Je woont in Heeze, overige gemeenten
(De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.)
Opmerkingen
Op basis van 4 leerlingen per uur. Instroom gedurende het schooljaar kan.

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

CURSUS ZOEKEN?

Vind gemakkelijk met een paar klikken de cursus die bij je past!

VIND JE CURSUS!